«  Commercial & Retail

Oregon Electric Station, Eugene, OR

This adaptation of a historic building into a modern space has activated the street and spurred economic growth within the area.

The visibility of the patio engages passersby whilst at the same time creates a private space where people can relax and enjoy a meal. An important part in creating privacy within this space was to think carefully about the layout and how the landscape complemented the space. This was achieved using simple planter boxes along the front edge, with larger plants along the west edge to increase privacy and reduce the harsh afternoon sun from overheating the patio. This flexible space is used throughout the year, creating a vibrant and fun place to hang out and catch up with friends.

«  Commercial & Retail

Oregon Electric Station

Eugene, OR

This adaptation of a historic building into a modern space has activated the street and spurred economic growth within the area.

The visibility of the patio engages passersby whilst at the same time creates a private space where people can relax and enjoy a meal. An important part in creating privacy within this space was to think carefully about the layout and how the landscape complemented the space. This was achieved using simple planter boxes along the front edge, with larger plants along the west edge to increase privacy and reduce the harsh afternoon sun from overheating the patio. This flexible space is used throughout the year, creating a vibrant and fun place to hang out and catch up with friends.

474 Willamette Street, Suite 305
Eugene, Oregon 97401

541-683-5803